Veelgestelde vragen

Ja, Wijkopenhuizen.nl heeft een landelijke dekking.

We zetten de procedure stapsgewijs uiteen:

  • – U meldt uw woning aan via het online aanmeldformulier
  • – Wanneer wij geïnteresseerd zijn in uw woning, nemen wij contact met u op voor het een maken van een afspraak voor bezichtiging. De taxateur zal een waardebepaling doen op uw woning (geheel kosteloos).
  • – Binnen drie dagen na de bezichtiging brengt Wijkopenhuizen.nl een bod uit op uw woning.
  • – Gaat u akkoord met ons bod en is er een afspraak gemaakt betreft de opleveringsdatum, dan wordt direct een concept koopakte opgemaakt.
  • – Na uw akkoord op de koopakte wordt deze door beide partijen ondertekend.
  • – Na ondertekening van de akte kan deze passeren bij de notaris en is uw woning verkocht.

Nee, aanmelding bij Wijkopenhuizen.nl is geheel vrijblijvend. Pas wanneer de koopakte is ondertekend en u uw woning definitief aan ons heeft verkocht.

Uw woning kan binnen enkele weken verkocht zijn. In sommige gevallen, wanneer er sprake is van een op handen zijnde beslaglegging op uw huis, kan uw huis zelfs binnen een week worden verkocht.

Ja. Wij werken samen met onafhankelijke taxateurs. Aan de hand van de waardebepaling die deze taxateur geeft aan uw woning, bepalen wij het bod wat wij uitbrengen.

Nee. Omdat er geen sprake is van financieringsvoorbehoud, is het tekenen van de koopakte definitief.

Wij kopen huizen op in verschillende staten van onderhoud. Op basis van de staat van uw woning wordt door de taxateur een waardebepaling gedaan, waarop wij ons bod baseren.

Goed, u bent op onze site omdat u uw huis snel verkopen wilt. Dan is het belangrijk om precies te weten waar u aan toe bent. Maar ook is van belang wat uw beweegredenen tot snel huis verkopen zijn. Hier gaan wij op deze zaken in.

Waarom u uw huis snel wilt verkopen

Een executieverkoop is van toepassing als een eigenaar niet meer in staat is de hypotheek van de woning te betalen. Met het uitblijven van het betalen van de hypotheek krijgt de bank het recht om de woning te verkopen. In eerste instantie tracht de bank dat te doen via de reguliere weg, zoals via een makelaar. Indien dat geen succesvolle verkoop oplevert, komt er een executieveiling. Dat is dus de executieverkoop van de woning als antwoord op de vraag ´Wat is executieverkoop´. Het is altijd de laatste stap in het proces. Dat komt omdat een executieveiling van een woning doorgaans minder opbrengt dan de feitelijke woningwaarde.

De executieverkoop van een woning krijgt vooraf een aankondiging. In de aankondiging staat de datum van de executieveiling vermeld. Belangstellenden hebben overigens tot veertien dagen voor de veilingdatum de mogelijkheid om onderhands een bod uit te brengen. Indien dat gebeurt, is het alsnog mogelijk om een onderhandse verkoop te realiseren. Dat is voor de verkoper een voordeel. De woning levert in dat geval meer op dan met de executieverkoop. Heeft u te maken met een executieverkoop van uw woning? Die is nog te voorkomen door uw woning aan Wijkopenhuizen.nl te verkopen. Er is wel haast bij. Vraag daarom via het formulier direct bij ons een bod op uw woning aan.

Staat uw vraag er niet tussen?

Staat uw vraag er niet bij, of is iets u nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op via info@wijkopenhuizen.nl. Wij zijn ook telefonisch te bereiken via 076–5154506.