Wat is executieverkoop?

Goed, u bent op onze site omdat u uw huis snel verkopen wilt. Dan is het belangrijk om precies te weten waar u aan toe bent. Maar ook is van belang wat uw beweegredenen tot snel huis verkopen zijn. Hier gaan wij op deze zaken in.

Waarom u uw huis snel wilt verkopen

Een executieverkoop is van toepassing als een eigenaar niet meer in staat is de hypotheek van de woning te betalen. Met het uitblijven van het betalen van de hypotheek krijgt de bank het recht om de woning te verkopen. In eerste instantie tracht de bank dat te doen via de reguliere weg, zoals via een makelaar. Indien dat geen succesvolle verkoop oplevert, komt er een executieveiling. Dat is dus de executieverkoop van de woning als antwoord op de vraag ´Wat is executieverkoop´. Het is altijd de laatste stap in het proces. Dat komt omdat een executieveiling van een woning doorgaans minder opbrengt dan de feitelijke woningwaarde.

De executieverkoop van een woning krijgt vooraf een aankondiging. In de aankondiging staat de datum van de executieveiling vermeld. Belangstellenden hebben overigens tot veertien dagen voor de veilingdatum de mogelijkheid om onderhands een bod uit te brengen. Indien dat gebeurt, is het alsnog mogelijk om een onderhandse verkoop te realiseren. Dat is voor de verkoper een voordeel. De woning levert in dat geval meer op dan met de executieverkoop. Heeft u te maken met een executieverkoop van uw woning? Die is nog te voorkomen door uw woning aan Wijkopenhuizen.nl te verkopen. Er is wel haast bij. Vraag daarom via het formulier direct bij ons een bod op uw woning aan.

Benieuwd naar de waarde van uw appartement?

Ontvang direct GRATIS en vrijblijvend een bod op uw appartement.